Skip to main content

5 tècniques de conducció eficient

Imagen de Cunduccio Eficient

Encara no saps què és la conducció eficient?

Si et preocupa el medi ambient i al mateix temps estalviar-te diners en combustible llegeix atentament els consells de Multisegur Assegurances!

1. Arrenca el motor sense trepitjar l’accelerador.

En els motors de gasolina, inicia la marxa immediatament després d’arrencar el cotxe, si per contra és dièsel és aconsellable esperar uns segons.

2. La primera marxa només per a arrencar, immediatament després passa a la segona.

3. Circula amb marxes llargues

Durant la conducció has de buscar la fluïdesa del vehicle durant tot el trajecte. Per a això, el millor que pots fer és acostumar-te a circular amb marxes llargues durant el major temps possible. Canviar de marxes de forma molt seguida entre trajectes molt curts, farà que el motor es revolucioni i el vehicle consumeixi més combustible. Això provocarà un major desgast dels pneumàtics i del motor.

4. Velocitat

El més recomanable és mantenir una velocitat constant, evitant frenades i canvis de marxa innecessaris. El consum de carburant augmenta en funció de la velocitat elevada al quadrat, això vol dir que si passes de 100 a 120 km/h el consum augmenta un 44%.

5. Parada

En les parades prolongades, com a semàfors o retencions, és recomanable apagar el motor per a evitar un consum innecessari de carburants.